Австрийската столица бе домакин на Световния спортен фестивал  на 05.07. - 08.07.2012 година. Седем деца от СК „Изида – Свиленград” участваха в надпреварата по плуване на този международен форум, който се провежда под патронажа на ЮНЕСКО и включва състезания в 13 вида спорт. Българската група бе представена с отбори по баскетбол, волейбол, борба, американски футбол, ръгби, тенис, бадминтон, скуош, съставени от децаи младежи от Дупница, Димитровград, Хасково, София, като свиленградчани се изявяваха в плувния басейн. 

Изключително вълнуващо за всички присъстващи бе откриването на фестивала, по модел на олимпийските игри, с нарочна сцена, от която организаторите изрекоха: „ Като на всяко състезание, и тук ще има победители и победени. Но фактът, че вие сте тук сега, вече ви прави герои”. Общо 2500 участници от 27 държави мериха сили през четирите фестивални дни. Програмата на спортистите бе запълнена и с развлекателни занимания – какаоке вечер, дискотека, туристически турове из Виена и др.

Треньорът на плувците – Иванка Миткова – сподели гордостта си от представянето на всеки от възпитаниците си. Състезателите ни плуваха редом с членове на утвърдени школи и отбори от Русия, Австрия, Германия, Азербайджан, Холандия, Словакия. И седмината плувци подобриха личните си времена във всяка от дисциплините. Децата ни показаха конкурентоспособност и хъс за бъдещи победи. Участието на международен форум с такъв мащаб мотивира за следващи състезания.

Плувците и треньорът им отправят своята благодарност за оказаното съдействие при подготовката им към Парк хотел „Романтика” и Плувен комплекс „Бурденис”.

{gallery}stories/pluvane/07.2012:150:150:0{/gallery}

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.

https://evtinsamoletenbilet.com/images/logos/airplane.png

 


Последвайте Спортен Клуб
"Изида-Свиленград" в YouTubeСПОРТЕН КЛУБ ИЗИДА - СВИЛЕНГРАД © 2003 - 2023