Треньор - Иванка Миткова
Треньор - Петя Карагьозова
Треньор - Галина Терзиева

XXIV Държавно първенство по Йога

За поредна година СК "Изида - Свиленград" участва  в Държавното първенство по йога в с.Лозен, област София, което се проведе на 09.11.2019 и 10.11.2019г. В две дисциплини - Асани и съчетание на асани - участие взеха 10 състезателки от клуба. Те се състезаваха с 11 клуба от цялата страна във възрастови групи от 8 до 65 години. Гост на състезанието беше ректора на НСА проф. Пенчо Гешев.

Събитието премина под формата на демонстрации в изключително приятна атмосфера под наслов "да се справим с вътрешната си борба, да изразим възможностите си без противоречия и спортна злоба".

От две години СК "Изида - Свиленград"  има лицензиран съдия - Цветелина Георгиева, която е бивш състезател.

В стил "Асани"  златни медали взеха Виктория Тонева - възрастова група 8-12 г.  и Антоанета Колева - възрастова група 12-17 г. В другия стил "Съчетание на асани"  злато заслужи Гергана Шидерова - възрастова група 12-17 г.  Сребърен и бронзов медал за Алисия Желева, бронзов медал за Неда Славова и медал за най-малка участничка - Михаела Каратепелиева.

В Йога купите и медалите не са важни, те имат символично значение. Основната цел на Йога е да достигнем максимално себепознание и контрол над себе си. Най-важно и ценно за всички участници е духовното и личностно израстване. Йога не е просто упражнение, а това е състояние на единство, начин на живот, който се стреми да постигне хармония между тялото, ума и душата.

ЙОГА

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.