Треньор - Иванка Миткова
Треньор - Петя Карагьозова
Треньор - Галина Терзиева

XX Държавно първенство по Йога

На 27 и 28 юни 2015г. Спортен клуб "Изида- Свиленград" и Община Свиленград бяха домакини на 20–то  Юбилейното Държавно първенство по йога .

Представители имаше от девет клуба от страната - София, Варна, Бургас /два отбора/, В.Търново /два отбора/, Плевен, Русе и Свиленград и над 60 участника в двете категории.

Състезанието се проведе в два стила "Асани" и "Съчетание с Асани".
В стил "Съчетание на Асани" в първи кръг златен медал заслужи представителката на СК "Изида-Свиленград" Симона Емилова Петрова, след нея се наредиха Дора Данкова и Радостина Лесева. Във втора възрастова група на първо място се класира Никол Стоянова от СК "Изида-Свиленград", след нея Дияна Авелова от "Хридая" и Мария Мърдева също от СК "Изида-Свиленград".  В четвърта гупа първа бе Петя Карагьозова от СК "Изида-Свиленград",  втора остана Борислава Лечева от В.Търново, а трета е Христина Стоичкова от "Хридая".

В стил "изпълнение на Асана" в първа възрастова група златния медал бе присъден на Мария Тодорова от йога център "Хридая", представителките от СК "Изида-Свиленград" Гергана Шидерова и Антоанета Колева се класираха на второ и трето място, а Мирослава Фотева остана шеста.
В следващата възрастова група на първо и второ място се класираха момичетата от клуб "Вяра", а Гергана Дякова от "Изида-Свиленград" остана трета. Цветана Станева остана втора във възрастова група 18-25г. Във възрастова група 25-35 г. на челните позиции се класираха представителки от Изида-Свиленград": Наска Ангелова, Цветелина Младенова и Мая Култукова.
Във възрастова група 41-51 Марияна Славова от клуб "Колобар" е първа, а Таня Байнова и Дора Янева са втора и трета.

В стил "Съчетание на Асани" в младша възраст 12-25г. абсолютен шампион на България  е представителката на йога клуб от В.Търново Гергана Йовчева, втора с еднакъв брой точки са  Никол Стоянова от "Изида-Свиленград" и Дияна Авелова от "Хридая", трета е Мария Мърдева от "Изида-Свиленград".

В старша възраст 25-51 г. абсолютен шампион на България е Петя Карагьозова от "Изида-Свиленград", след нея са Борислава Лечева и Десислава Петкова .
При мъжете в старша възраст първи е Иван Великов, втори Деян Писаров, трети Тони Георгиев.

В стил "Асана" в младша възраст абсолютен шампион е Мария Кирова от Бургас. В старша възраст шампион е Силвия Вакинова от Плевен, представителката от "Изида-Свиленград" Наска Ангелова остана трета. При мъжете първи е Мирослав Рахнев.

СК "Изида-Свиленград" участва с двадесет състезатели в почти всички възрастови групи. Представителите от клуба имат 4 златни медала от двата стила, 4 сребърни и 4 бронзови. В Абсолютния шампионат клубът е с едно първо – Петя Карагьозова, едно второ – Никол Стоянова и две трети – Мария Мърдева и Наска Ангелова. В отборното класиране първи са клуб „Хридая" - Бургас,  втори "Изида-Свиленград", а трети "Вяра" – София.

 

ЙОГА

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.