Треньор - Иванка Миткова
Треньор - Петя Карагьозова

На 2 и 3 октомври 2010г. в Стара Загора се състоя Шестия национален детски олимпийски събор „Юначе”. Той се проведе в чест на традиционния годишен Ден на Стара Загора – 5 октомври и бе включен в афиша на неговата програма.

В събора участваха 10 отбора със 140 деца І-ІV клас от градовете Стара Загора, София, Шумен, Лясковец, Свиленград и с. Бело поле, Видинско, които се състезаваха в две възрастови групи по комплекси „Юначе”: гимнастически композиции, рисуване, рецитация и авторство на спортна и патриотична тематика.
   
В програмата на събора (включваща тържествено шествие по централните улици на Стара Загора, официално откриване, символично запалване на олимпийския огън и концерт в градския театър) взеха участие и повече от 80 ученици, духов оркестър, мажоретки, деца-певци, спортисти и танцьори от старозагорските училища и Обединения детски комплекс, юнаци-ветерани, обществени и спортни дейци.
   
Тази програма, ритуалът, церемонията на провеждане на събора подчертаха олимпийските принципи и традиции и участието на България в голямото европейско семейство. Със своето участие в програмата на старозагорските празници малките юначета от страната опознаха още един прекрасен български град с неговия живот и дух, и намериха още нови приятели.

Шести поред и втори за 2010 г., съборът е вече утвърдена традиция. Той е и продължение на идеите и духа, заложени в проекта „Спорт и творчество” на СБГД „Юнак” с участието на 400 деца, осъществен много успешно през 2008-2009 г. по европейската Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в приоритетно направление „Да направим училището привлекателно за младите хора”.

Шестият събор бе под патронажа на кмета на Стара Загора професор Светлин Танчев. Негови основни организатори са: СБГД „Юнак”и Община Стара Загора, с активното участие на ветераните от дружество „Средногорски юнак”- Стара Загора и със съдействието на Български съюз за физическа култура и спорт.

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.

https://evtinsamoletenbilet.com/images/logos/airplane.png

 


Последвайте Спортен Клуб
"Изида-Свиленград" в YouTubeСПОРТЕН КЛУБ ИЗИДА - СВИЛЕНГРАД © 2003 - 2023