Треньор - Иванка Миткова
Треньор - Петя Карагьозова

На 16 и 17 май 2009г. 480 мажоретки от 14 български града се състезаваха в Шумен за Първия национален фестивал на мажоретния танц "Мадарски конник". Той се организира за първи път в страната по инициатива на ръководството на община Шумен и  под патронажа на кмета Красимир Костов. Градът домакин посрещна изключително радушно и при впечатляваща организация отборите на участниците. Дефилето на представителните групи по централната пешеходна зона зарадва многобройната публика с атрактивните си изпълнения. Пред сградата на община Шумен мажоретните състави изнесоха зрелищен концерт.

В състезателния втори ден на фестивала свиленградските момичета участваха в надпреварата във втора и в четвърта възрастови групи. Мажоретки от Шумен, Бургас, Карнобат, Вършец, Балчик, Пазарджик, Разград и др. показаха  класа и отлична подготовка при изпълненията си. Съставите играха по два танца – с батони и с помпони, като съгласно регламента всеки бе оценяван според различни показатели – хореография, трудност, техника, изпълнение. Организаторите подчертаха, че съдийството се извършва по европейски изисквания, наложени от  европейската федерациия „Батон туърлинг”. Победителите в ІV-та възрастова група – отборът на Шумен, ще представят страната ни на европейското първенство за мажоретки в Хърватска в края на годината.     

Младият мажоретен състав на Свиленград, сформиран едва преди две години, стана фаворит на публиката в спортна зала „Младост”. Освен с атрактивни костюми и заразителен ентусиазъм, свиленградските момичета впечатлиха и съдиите с прецизното си изпълнение. Така големите мажоретки заеха трето място, оставяйки след себе си в класирането състави с традиции – от Пазарджик, Вършец, Карнобат. Танците на малките мажоретки бяха оценени и наградени също с почетното трето място във ІІ-ра възрастова група,.                                                                                          

Мажоретните състави при Община Свиленград се ръководят от Иванка Миткова и Кристина Русинова. Ръководителите не крият удовлетворението и гордостта си от показаното на фестивала в Шумен.

ВИДЕОКЛИП - Съчетание с батони IV възрастова група (2009)

ВИДЕОКЛИП - Съчетание с помпони: IV възрастова група - Il Ritmo Del Mio Cuore(2009)

 

FACEBOOK - Мажоретен Състав

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.

https://evtinsamoletenbilet.com/images/logos/airplane.png

 


Последвайте Спортен Клуб
"Изида-Свиленград" в YouTubeСПОРТЕН КЛУБ ИЗИДА - СВИЛЕНГРАД © 2003 - 2023