Треньор - Иванка Миткова
Треньор - Петя Карагьозова

Българският дух в един от най-древните градове в света - Пловдив отново подчини на волята си най-големите държави в Европа. Случвало се е десетките пъти през вековете, случи се и в наши дни.

От 05.10.2023г. до 08.10.2023г. се проведе Европейско първенство по мажоретни спортни дисциплини, на което България за пръв път бе домакин. Отборът на мажоретен състав Свиленград бе част от националния отбор на България, заедно с отборите на град Шумен, град Нови пазар, град Тервел и град Велико Търново. Всички те се състезаваха в различни възрастови групи и различни категории. С участието си момичетата представиха достойно България, като спечелиха второ място в категория Traditional Pompons Corps и трето място в категория Traditional Majorettes Corps, във възрастова група Juvenile. 

Отборът от град Шумен се класираха на второ място в категория Batonflag Team и на второ място в категория Traditional Majorettes Corps, във възрастова група Junior. 

Момичетата от Велико Търново се класираха на второ място в категория Exhibition Majorettes Corps. 

Участниците от Нови пазар се класираха на трето място в категория Parade corps. 

В Европейския шампионат взеха участие 12 държави с над близо 1000 участника. Горди сме, че мерихме сили със страни с дългогодишна традиция в мажоретния спорт, че бяхме различни, автентични и показахме българския дух още с откриването на шампионата. Със своята колоритност, българската музика вдигна на крака всички присъстващи в тези три дни по време на шампионата. 

С труд, упоритост и вяра, успехът идва и сълзите от радост са истински. Браво, момичета! Браво, повярвахте в себе си, в треньорите  и сбъднахте една своя мечта. И Вие родители, учители, партньори, приятели и община Свиленград, които вярвате в нас и ни подкрепяте - Благодарим Ви! Мажоретките на България се извисиха до върховете на Европейския спорт. Това е поредното доказателство, че българския боен дух не принадлежи само на мъжете, а живее и в нашите момичета!

 

 

FACEBOOK - Мажоретен Състав

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.

https://evtinsamoletenbilet.com/images/logos/airplane.png

 


Последвайте Спортен Клуб
"Изида-Свиленград" в YouTubeСПОРТЕН КЛУБ ИЗИДА - СВИЛЕНГРАД © 2003 - 2023