Мажоретен състав

МАЖОРЕТЕН СЪСТАВ ПРИ ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД

Мажоретният състав при Oбщина Свиленград е наследник на съществувалия преди 25 години в града състав. За да оправдае очакванията за традиционно отличното представяне на предшественика си, съставът работи с много ентусиазъм и желание. Факт е, че въздействието на младостта и красотата е непреходно във времето. Танцът, музиката и настроението създават празничност и радват. Желанието и упоритостта, които влагат младите грации в работата си, личат във всеки техен танц. Едва ли има по-красив начин да се изрази емоция без слово. Мажоретките, артистично и със средствата на младостта и енергията, успяват да завладеят публиката при всяко свое представяне.

Ръководител на мажоретния състав е  Иванка Миткова. Помощник-треньор през 2008г. и 2009г. е Кристина Русинова. От 2009г. до сега  треньор е Петя Карагьозова. Хореографията на танците е на балетмайстор Никола Николов и Мартин Паскалев. Творческият подход, забавлението и импровизацията са водещи при съвместната им работа с мажоретките.

Желанието и енергичността дават първите си резултати. Макар и млад, съставът се приема изключително радушно в Свиленград. Премиерното представяне, дефилетата при празнични шествия впечатляват и се радват на въодушевени отзиви.

От 2009 г. СКА „Изида-Юнак” Свиленград членуват мажоретки от ІІ, ІІІ и ІV възрастова група. Те обичат това, което правят, вярват в него. Дълбоко в себе си са убедени, че успехът зависи от самите тях.