XIX Европейско първенство по бътън туърлинг

Мажоретките на Свиленград участваха в XIX Европейски шампионат по Батън туърлинг и мажоретки. Престижният форум се състоя в Линяно Сабиадоро, Италия от 02 до 04 октомври 2015г. Нашият национален тим за трета поредна година бе представен от Свиленград и Шумен, чиято квота за участие се определя от ежегодното национално състезание "Мадарски конник".

Свиленградчанки извоюваха престижното четвърто място в ктегория "Традиционал корпус" и шесто в "Параден корпус". Шуменки застанаха на стълбичката с второ място в "Традиционал корпус" и седмо в категория "Параден корпус".
Тазгодишните участнички в Европейското първенство представяха следните държави: Белгия, Хърватска, Чехия, Англия, Франция, Холандия, Норвегия, Словения, Италия, Казахстан.

Победител в болшинството от категориите за различните възрастови групи бе отборът на Чехия. Следващото Европейско първенство ще бъде в Англия през 2016г.

Момичетата от мажоретния състав и техните треньори, благодарят на Община Свиленград и всички свои съграждани, които повярваха в тях и им оказаха своята подкрепа за да осъществят това свое участие и да представят достойно града и страната си.