Равнопоставени и заедно по екопътеката в село Мезек

На 2 октомври 2011г. Клубът по равнопоставеност при СК „Изида - Свиленград” осъществи планирания поход по екопътеката в с.Мезек. Така се утвърди като традиция дейността, свързана с джендър идеята. Целта на младите хора  е трайността на провежданата инициатива във времето да допринесе до осъзнаването на проблемите по равнопоставеността в общината. Друга цел на младежите - да бъде пречупен  моделът на патриархалните норми, характерни за региона, така че хора в зряла възраст да приемат равностойното положение на представителите на двата пола в семейството и в обществото.

Ето с такива амбиции и с подкрепата на Община Свиленград, младежите изпълниха поредна дейност по проект "Равнопоставени и заедно", финансиран от Българския фонд за жените. Слънчевият ден, приближаващият празник – 5 октомври, Ден на Свиленград, оригиналните игри и изненади направиха преживяването незабравимо за близо 60 любители на природата. Участниците в събитието бяха разпределени в разнополови двойки и демонстрираха сътрудничество и подкрепа в изкачването и слизането по екопътеката. Присъстваха двойки на различна възраст и се показаха различни модели на взаимоотношения. Те изразиха своите нагласи към джендър проблема, но вече като осъзнат и изминат път към равнопоставеността.

По пътя нагоре ентусиастите почистиха пътеката от клони, както и от следите на минали преди тях "еколози".  Двойките участваха и в ролевите игри, свързани с провокиране на съобразителността и изявата на личностни качества едновременно с  толерантността и търпението към другия. Изслушаха лекция за историческите забележителности в Свиленград и района. Оспорваните спортни надпревари пък станаха емблематична заявка за живот в партньорство.

Накрая младежите от СК „Изида - Свиленград” за втори път си пожелаха изоставената сграда на бившата застава "Асен Илиев", разположена в живописен кът, един ден да се превърне в младежки център, където с връстници от цялата страна, а и с партньорите си  от чужбина, да творят, да спортуват и да се забавляват заедно.СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по Йога

 
СК Изида - Свиленград е член на Националната Европейска Асоциация по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10