Международен младежки обмен в Берлин

Младежи от „Изида-Свиленград”  участваха в пореден международен младежки обмен в Европа

Международен младежки обмен с 23 участници на възраст 14-18г. от България, Германия, Гърция, Италия, Румъния и Испания се състоя в периода 26.10.2014г. до 01.11.2014г. в Берлин, Германия. В групата на „Изида-Свиленград”  участваха Мартин Веселов,  Деница Лалева, Стефанела Ходжева, Димитър Желев и Стойчо Атанасов  като лидер на групата.

Основните целите на проекта, който бе финансиран от новата младежка програма на ЕК „ЕРАЗЪМ+ 2014-2020”, бяха да се повиши младежкото вниманието върху европейското гражданство, европейската култура, да се насърчи активното гражданство, да се стимулира изграждането на доверие между младежи идващи от различни европейски страни, да се подготвят и реализират доброволчески дейности и въвличане на участниците в тях.

„Програмата на обмена включваше много дейности на открито като преминаване по маршрути във „въжена градина”, подготовка и реализиране на игра за търсене на съкровища в близката гора, велосипедна обиколка в центъра на Берлин, ориентиране по карта и други. Всички това ни даде възможност да доразвием своите умения за работа в екип, да подобрим чувството си за солидарност, разбиране на другите хора около нас, толерантност, както и за кратко време да изградим доверие у хора, които едва познаваме”, споделят ентусиазирано Мартин Веселов и Деница Лалева.

„С участието в този обмен, общия брой на международните младежки обмени през 2014 година, в които участваха младежи от СК „Изида-Свиленград”, стана 5. Общият брой на участниците в тях е 30 младежи от града, а посетените страни бяха Турция, Литва, Естония и два пъти Германия.”, обобщава Любомир Апостолов, който е младежки лидер и координатор по подготовката на международните младежки проекти в СК „Изида-Свиленград”.

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.