Когато политика на високо ниво срещне основните нужди

Младежи от СК „Изида-Свиленград” отново обменят опит в Европа

От 26 юли до 3 август 2014г. членове на СК”Изида-Свиленград” взеха участие в един от последните младежки обмени по програмата на ЕК „Младежта в действие 2007-2013”. В столицата на Германия – Берлин, 30 младежи на възраст 18-25 години от 5 страни – Полша, Румъния, Гърция, Италия и България, обменяха мнения, опит, интереси по време на проекта „Когато политика на високо ниво срещне основните нужди”.

„Основните теми и задачи пред нас бяха да пресъздадем реални парламентарни дебати, да вземаме решения относно социалната политика на една страна и да се докоснем до политически въпроси, които вълнуват Европейския съюз и всички нас като млади европейци”, споделя Жаклин Георгиева. Тя заедно с Мария Грудева, Любомир Апостолов, Милена Иванова, Ралина Владимирова и Тодор Димитров в партньорство с останалите млади участници имаха възможност да дискутират социални теми, като здравеопазване, образование, заетост, миграция. В Берлин младежите посетиха сградата, в която заседава законодателната власт на Германия от 1894 г. – Райхстага, и още много забележителности, характерни за историята и културата на германската столица.

„По време на нашата културна вечер, изнесохме презентация за България и Свиленград, за природата и обичаите в нашата страна и приветствахме гостите с традиционна баница, шопска салата, месни деликатеси, бяло саламурено сирене, домашно приготвени лютеница, конфитюри и мед, бухти, мента и ракия.”, обобщава Мария Грудева.

Тепърва младежите от цяла Европа започват да участват в младежки обмени и практически обучения по новата европейска младежка програма – „ЕРАЗЪМ+”. Първото участие за свиленградски младежи в проект по новата програма ще бъде в края на месец август, когато група от 6 младежи ще участват в проекта „Умения за живот”, който ще се проведе в град Талин, Естония.

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.