Рециклирана Шипка правят наши младежи във Франция

Младежите от „Изида Свиленград” подготвиха кулинарна вечер с традиционни баница, лозови сарми, бяло сирене, домашни сладка с бухти и вино. 

Свиленградчани се завърнаха от младежки обмен във Франция. От 3 до 9 юли 2013г. в градчето Салон дьо Прованс, в близост до Марсилия, Любомир Апостолов, Александра Русева, Таня Делчева, Жаклин Георгиева, Петър Попов и Габриела Георгиева взеха участие в инициативата „Изкуството може да спаси планетата” по „Младежта в действие”.
Идеята на тамошната младежка организация била популяризиране на разделното събиране на отпадъците и възможностите за рециклиране на боклука. За материал са използвани няколко хиляди употребявани кутии от безалкохолно и бира. Всяка от младежките организации от Франция, Турция, България и Унгария е представила двуметров макет на характерна забележителност от тяхната страна, изработена от кенчетата, разказа Любомир Апостолов.

Свиленградската група, от младежката организация на „Изида Свиленград”, е направила макет на паметника на връх Шипка. Паметник са „изградили” и турските им приятели. Френските младежи са представили „рециклирано” копие на Айфеловата кула, а унгарците – кубчето Рубик. Интерес към произведенията на изкуството на младежите са проявили близо 200 французи от градчето, посетили изложението.

По време на младежкия обмен всяка от страните е имала своя вечер, в която да представи характерната си кухня, музика и танци. Младежите от „Изида Свиленгард” подготвили за културната вечер баница, лозови сарми, шопска салата, бяло сирене и месни деликатеси, както и домашни сладка с бухти, домашни ракия, вино и мента. Освен характерните хора и ръченица, свиленградчаните представили и някои от хитовете на Мария Илиева.

Във френското градче, младежите от страните по обмена имали възможност да разгледат къщата музей на Нострадамус и да се разходят по живописните ръкави на делтата на р. Рона с лодка. Екстремно преживяване за тях било и организирания паркур, само че по дървета. Това е особено преминаване от точка А до точка Б по най-бърз, ефективен и плавен начин.

Още две групи младежи от „Изида Свиленград” са на младежки обмен. Следващата седмица те се завръщат от младежки инициативи, които се организират в Италия и Испания.

 

 

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.