„Мирът започва от нашият квартал”

ПОРЕДЕН МЛАДЕЖКИ ОБМЕН В ХОЛАНДИЯ

От 20 до 27 август 2011г., 7 младежи членове на Младежка организация при СК „Изида - Свиленград” взеха участие в международен младежки обмен „ Мирът започва от нашият квартал”. Това са Любомир Апостолов, Виктория Вълкова, Георги Демирев, Здравена Добчева, Милко Кирев, Росица Николова и Христо Апостолов. Събитието бе финансирано по Програмата на Европейската Комисия „Младежта в действие” и се проведе край малкото градче Айселстайн, Холандия . В обмена участваха младежи от Португалия, Словения, Турция и домакините от Холандия. Основната цел на организаторите бе да формират у младите участници съзнание за ценността на мира, да възпитат толерантност, търпимост, великодушие.

Младежкият център, в който бяха настанени участниците, се намира в непосредствена близост до третото по големина гробище в Европа. 32 000 жертви от Първата и Втората световна война са погребани на това място. Младежите имаха възможността сами да научат историите на няколко войници, като прелистваха писма от личната им кореспонденция. Това беше една от многото задачи, които организаторите бяха подготвили. Вълнуваща за младежите бе срещата им с 84-годишен пряк свидетел на събитията по време на Втората световна война.

Всяка от страните участнички бе представена на специални културни вечери. Битът и културата на България бяха представени от нашите юноши с традиционни ястия, народни танци и различни игри.
„Седмицата ни в Холандия беше много вълнуваща и бе изпълнена с множество дейности, уъркшопи и ролеви игри, но също така и с положителни емоции, много нови приятелства и куп незабравими моменти”, сподели младежкият лидер на групата, Любомир Апостолов.

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.