Иванка Миткова: С кмета Георги Манолов направихме така, че Свиленград да обича спорта

Едва ли има млад човек в Свиленград, който да е поискал да спортува и рано или късно да не е стигнал до Иванка Миткова. Тя заслужено получи наградата от кампанията "Моят град" на "Стандарт" в категория "Спорт". Отличието бе връчено лично от спортния министър Красен Кралев. С кмета Георги Манолов направихме така, че Свиленград да обича спорта, заяви Миткова. А министър Кралев даде високата си оценка: "Промяната в Свиленград е фантастична. Дано има повече кметове като Георги Манолов - държавата ще им помага"

Иванка Миткова е активен спортист, треньор, учител по физическо възпитание и спорт и най-вече – вдъхновител на младите. От 1991 г. да днес тя работи като учител по физическо възпитание и спорт. През 2003 г. основава Спортен клуб „Изида – Свиленград”. След това създава Гимнастическо дружество ”Юнак” за деца от първи до четвърти клас. Води летни курсове по плуване – вече 15 години под нейно ръководство поколения деца са обучени да плуват. Организира и води клубове по аеробика, тае-бо, фитнес. С нейна помощ години наред хора от различни възрастови групи се докосват до философията йога чрез знания и практики. Участва в демонстрации към Българската федерация по йога, йога лагери и всекидневни занимания. Придобива диплом за магистър йога-учител от институт по йога „Кайваладан”- Индия. Лектор по йога към БФИ на НСА. Един от инициаторите на колообиколката България – Гърция.  Провежда редовно колопоходи с ученици и възрастни. От 2007 основава и Мажоретен състав - Свиленград, който участва в многобройни инициативи, дефилета и състезания на национално и международно ниво и няколко пъти достига първото място в Държавните първенства на България и трето място в първенството на Европа.

Клубни дейности / Club activities 2021

Клубни дейности / Club activities 2015

Клубни дейности / Club activities 2013

Клубни дейности / Club activities 2010

Клубни дейности / Club activities 2009

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.