Да търсиш доброто във всяко нещо

В Библията е казано: “Ако имаш две ризи, дай една на ближния си!”, но хората, които правят това, не са много. Все пак ги има! Нужна е само душа, способна да състрадава. Нужен е жест на доброжелателство.

“Изида – Свиленград” се ръководи от максимата: “Да спасим света от користолюбие!” и работа с младите така, че да забравят поне за миг своето благополучие и да направят нещо, водени от грижа за другите. В продължение на един месец ние събирахме помощи за сирийските бежанци. Получихме пратки от цяла България – Сливен, Габрово, Силистра... Всеки член на “Изида – Свиленград” полагаше на ден по един час работа. Много свиленградчани се включиха в благородната кауза – даряваха дрехи, играчки, обувки, одеала! Поклон!!! Всички помощи отидоха в бежанския лагер в Харманли. Добри хора, това, което дадохте не от излишъка си, а от нямането си, вече е там, където има мъка, несигурност, бедност, страх. Зарадвахте хора като всички нас. Извършихте голямо добро! Благодарим на г-жа Мила Писюзева – директор на ПУИ “Стефан Василев”, г-жа Надя Пеева – секретар на Община Свиленград, младежи доброволци – Антоанета Колеманова, Венета Златева, Моника Тенева, Пламена Чоркова и Александър Димитров за съдействието, разбирането, подкрепата.

Мисля, че е дошло време, когато като Йовковия Серефим трябва да дадеш на един непознат, без да търсиш отплата, да помогнеш, без значение на религия, пол, народност. Младите хора имат нужда от уроци по добротворчество. Те не бива да търсят удоволствие само в дискотеките, алкохола и наркотиците. Ние всички заедно – родители, учители, общество, трябва да ги откъснем от стремежа към материалното, от негативните злини на сегашния ден. Някой трябва да го поведе към висшите ценности на живота. В нашето време на бедност и мизерия, на омраза и злоба, на краен индивидуализъм има и място за добро. Новогодишният концерт с благотворителна цел, който беше под патронажа на “Изида – Свиленград”, на БЧК и Община Свиленград, Денят на бежанците, акциите в помощ на прокудените от домовете си сирийци са само стъпка по пътя към доброто. Да дадеш, да дариш, е добро. Доброто е действие, присъщо на хора, които имат потребност да се грижат за другите. Нека всички заедно да научим младите на добродетелна доброта. С нея те ще превъзхождат онези, които твърдят, че парите са Бог и Бог е пари.

Иванка Миткова СК “Изида – Свиленград”

 

 

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по Йога


Световна Федерация по Батън Туърлинг

 
СК Изида - Свиленград е член на Националната Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10
Промо кодът е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.