Празник на СК „Изида Свиленград”

ПРАЗНИК НА СК СК „Изида Свиленград”


10 юни 2009 г. бе специален ден за членовете на СК „Изида Свиленград”, защото за пръв път имахме възможност да споделим със съгражданите си важни за нас моменти, емоции, успехи. Дни след като отбелязахме Деня на детето, все още под въздействието на тържествата, посветени на българската духовност и култура – 24 май, и в навечерието на чаканата с нетърпение лятна ваканция, решихме да направим свиленградчани съпричастни с вълненията си и да им подарим добро настроение. В близо двучасовия концерт залата на НЧ „Просвета” се включиха всички членове на Клуба, от най-малките юнаци до големия мажоретен състав. Подготовката трая късо време, но пък видяното от сцената наистина впечатли и развълнува съгражданите ни. Изиграни бяха гимнастическите композиции на двата отбора „Юначе”, победители в тазгодишния Национален олимпийски събор, танци от репертоара на големия мажоретен състав, както и на малките мажоретки.

Особено вълнение в салона се усети при споменаването на Янаки Бургуджиев - шампионската си купа от юнашкия събор тази година състезателите и треньорите им посвещават на този учител, спортист, будител, човек.

Сред присъстващите бе и Георги Янев - основател на мажоретния състав на Свиленград от преди 27 г. Този спортист, дългогодишен учител по физическо възпитание, уважаван ръководител на лекоатлетически отбори с явен афинитет към хармонията и красотата има заслугата днешните последователи на мажоретния състав да се стремят да оправдаят очакванията на публиката в Свиленград за строй и танц, достойни за възхищение.

Споменати и почетени бяха спомоществователите, приятелите и почитателите на Клуба от създаването му до наши дни.
Специално място бе отредено на личността на балетмайстор Никола Николов. Танците Хоп-троп, Ча-ча, Ръченица, Дефиле, които видяхте, както и  Розамунда, Египетски танц, Чадърчета, Гръцки танц от репертоара на състава са поставени от този хореограф, възпитаник на Санкт-Петербургската балетна школа. Критиците го наричат „творец с богат хореографски език, много фантазия и ярки режисьорски решения”. Невъзможно е да бъдат изброени сега всичките му роли на сцена и постановките, работени от него у нас , в Чехия, Германия и дори в Русия, с което малко режисьори на балетни спектакли могат да се похвалят. Съюзът на българските музикални и танцови творци го удостои със „Златна лира” на неговия житейски и творчески юбилей преди няколко години. А седемгодишните юнаци и тийнейджърите от нашия клуб го дариха с приятелство и обич. Това е балетмайстор Никола Николов – ценен в културните среди творец, за нас той е един сърдечен и всеотдаен приятел. Изключително енергичен и деен, спонтанен и забавен, той намира общ език еднакво бързо и лесно с хора от всякакви възрасти.

С аплодисменти на сцената бяха посрещнати всички танци на момичетата. Вълненията от този празник със сигурност ще се пазят дълго както от участниците, така и от публиката.

 

Клубни дейности / Club activities 2021

Клубни дейности / Club activities 2015

Клубни дейности / Club activities 2013

Клубни дейности / Club activities 2010

Клубни дейности / Club activities 2009

СК Изида - Свиленград е член на Българската Федерация по ЙогаНационална Европейска Асоциация по Батън Туърлинг


Световна Федерация
по Батън Туърлинг

Вземи 10 % отстъпка като въведеш промоционален код: SH-MP3L10 Промоционалният код е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца.